Szílvalekváros derelye
4 fő részére
Nehézség:
nehéz
hozzávalók
- 2 db tojás
- 0.5 kg liszt
- 0.5 kg szílvalekvár
- zsemlemorzsa
- kevés olaj
Elkészítés
A tojásból és a lisztből - némi víz hozzáadásával - tésztát készítünk. A kínyújtott tésztát félbe hajtjuk, majd a lekvárból szépen sorban kis halmokat rakunk. Addig csinájuk, amíg a tészta felét be nem raktuk lekvárral. Utána ráhajtjuk a tészta másik felét, a széleket ujjal lenyomkodjuk. Derelyemetszővel kocka alakba vágjuk fel. Szédszedjük, majd sós vízben kifőzzük. Pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.