Szílvalekváros derelye

4 fő részére

Nehézség:

nehéz

Beküldte:

hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 0.5 kg liszt
  • 0.5 kg szílvalekvár
  • zsemlemorzsa
  • kevés olaj

Elkészítés

A tojásból és a lisztből - némi víz hozzáadásával - tésztát készítünk. A kínyújtott tésztát félbe hajtjuk, majd a lekvárból szépen sorban kis halmokat rakunk. Addig csinájuk, amíg a tészta felét be nem raktuk lekvárral. Utána ráhajtjuk a tészta másik felét, a széleket ujjal lenyomkodjuk. Derelyemetszővel kocka alakba vágjuk fel. Szédszedjük, majd sós vízben kifőzzük. Pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.